Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cand se depun declaratiile la autorit. locale pentru determinarea impozitelor?

Buna ziua,

In vederea stabilirii impozitelor locale pentru anul fiscal 2015, exista obligativitatea ca persoanele juridice sa depuna Declaratia privind Cladirile pe care le detin in proprietate pana la data de 31.03.2016?
Sau aceasta declaratie se depune la autoritatile locale in 30 zile de la data achizitiei cladirii ?
Cum este corect?

Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 14 Ian. 2016
In vederea stabilirii impozitului persoanele juridice au obligatia depunerii documentatiei in termen de 30 de zile de la derularea operatiunii de vanzare, cumparare, modificare etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Ian. 2016
Incepand cu 2016, impozitul pe terenuri, pe cladiri si pe mijloace de transport se suporta pentru TOT ANUL IN CURS de catre persoana (fizica sau juridica), proprietara a bunurilor respective la data de 31 decembrie a anului precedent. Asa ca, pentru impozitul pe anul 2016 se depune noul formular de Decalaratie pana pe data de 31.03.2016, in vederea stabilirii destinatiei cladirilor detinute in patrimoniu (rezidentiale sau nerezidentiale), iar pentru achizitiile efectuate in cursul anului, termenul de declarare este de 30 de zile de la data achizitiei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Feb. 2016
Buna ziua, Si in cazul majorarilor de valoare a cladirilor detinute, termenul de declarare este tot de 30 zile de la data finalizarii investitiei? De unde se pot descarca noile formulare de Declaratie? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x