Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cand nu mai depunem Rectificativa la declaratia 394?

Buna ziua

Pentru ce anume facturi nu se mai rectifica 394? Pentru acele facturi pentru care avem dovada ca nu s-au primit in timp util( de exemplu, data primirii prin posta de catre client), sau/si pentru facturile care au fost primite de catre client dar nu au fost si trimise la departamentul de contabilitate in timp util?
Mentionez ca suntem o firma de contabilitate si foarte multe facturi, chiar daca au fost primite de catre client, la noi nu ajung decat dupa termenul de depunere al declaratiilor.


Multumesc

5 raspunsuri


la 23 Aug. 2016
Declaratia 394 se depune corectata de ori de cate ori este nevoie. Daca aveti documente care trebuiau inregistrate intr-o perioada anterioara va trebui sa faceti rectificare. Primirea documentelor de la client se poate face in timp util, nu necesita proceduri speciale, data limita de raportare fiind de 25 de zile de la inchiderea lunii. Va trebuie doar o mai buna organizare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Aug. 2016
Data limita de raportare a fost modificata prin Ordinul 2264/26.07.2016 la 30 de zile, respectiv ultima zi a lunii februarie. Referitor la rectificarea D394, in acelasi Ordin, la Anexa II, Cap. I, pct. 3 se precizeaza: "Nu vor face obiectul redepunerii declaraţiei facturile primite de persoana impozabilă în altă perioadă de raportare faţă de data emiterii acestora de către furnizori." Puteti intocmi o procedura prin care pe facturile sosite târziu de la clientii dumneavoastra sa se inregistreze data receptiei in firma de contabilitate astfel incât ulterior sa nu aveti probleme privind declararea lor in D394.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Aug. 2016
Declarația 394 se depune la termenul limita 30 ale lunii următoare celei de emitere a facturilor. S-a modificat începând cu declarația 394 aferentă lunii Iulie 2016.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Aug. 2016
Si NU, nu se mai rectifica declarațiile 394 in situația in care primim facturi ulterior datei de raportare a acestora !!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Aug. 2016
Multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x