Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Baza contributie individuala asigurari sociale

Pe statul de plata, contributia individuala pentru asigurari sociale este calculata la procentul de 10,5%, insa in declaratia 112, la un venit brut mai mare de 5 salarii medii, imi calculeaza la un brut mai mic (11115). Ce trebuie sa fac pentru ca nivelul contributiei sa fie la fel ca in statul de plata. Mentionez ca sunt mai multi de 5 asigurati in unitate.
Multumesc
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 24 Aug. 2013
Conform art.296 indice 4 alin. (2) si 296 indice 5 alin. (1) din Codul fiscal, baza de calcul al contributiei individuale de asigurari sociale si al contributiei angajatorului la asigurarile sociale se plafoneaza in functie de valoarea corespunzatoare a de 5 ori castigul salarial mediu brut. Salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale este in suma de 2.223 lei incepand cu data de 25 februarie 2013. Astfel in declaratia 112 suma plafonata pentru CAS este 11.115 lei=5*2.223 lei.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x