Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

asociatie fara scop lucrativ

In cazul unei asociati pentru ajutor de inmormintare care a incheiat coventii civile cu pesoane fizice ce fel de delaratie intocmeste pentru impozit si contributii retinute pe stat de plata - Declaratia 204 sau D 205 ?
Multumumesc

1 raspuns


la 21 Ian. 2013
Buna ziua, Daca asociatia retine contributiile si impozitul la sursa, conform prevederilor legale in vigoare trebuie sa depuna Declaratia 205. In ​Monitorul Oficial nr. 0850 din 17.12.2012 a fost publicat Ordinul ANAF nr. 1913 privind noua procedura de depunere a "Declaratiei 205" privind impozitul pe venitul realizat de persoanele fizice, pentru anul 2012. Practic, Declaratia 205 preia rolul fiselor fiscale. Declararea ?venituri din activitati desfasurate in baza contractelor / conventiilor civile? incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent? (lit.b) se bifeaza numai in cazul in care, potrivit Codului fiscal, platitorul are obligatia retinerii la sursa a impozitului pentru veniturile platite. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x