Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

activitate de tip call center

O intreprindere individuala nou infiintata are ca obiect de activitate intermerierea telefonica de tip call center (cod CAEN 8220). Ma puteti ajuta cu urmatoarele intrebari?
1. O intreprindere individuala este platitoare de impozit pe profit sau impozit pe venit?
2. Care este numarul de angajati pe care poate sa-l aiba?
3. Perosoana care reprezinta II poate fi angajata pe statul de plata?
4. Ce declaratii trebuie sa depuna?
5. Citeva monografii contabile privind inregistrarea documentelor.

Va multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

4 raspunsuri


la 05 Oct. 2012
Aveti in vedere prevederile OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente sunt obligati, potrivit prevederilor art. 49 alin. 8 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, sa organizeze si sa conduca evidenta contabila in partida simpla. Persoanele fizice autorizate, au obligatia obtinerii si completarii unor registre si documente obligatorii. Registrul unic de control. Se achizitioneaza de la finante organul fiscal pe raza caruia se afla sediul contribuabilului in termen de 30 de zile de la infiintare pentru toate tipurile de PFA. E necesar de avut atat la sediu cat si pentru fiecare punct de lucru daca este cazul. Registrul-jurnal de incasari cod 14-1-1/b se foloseste ca document de inregistrare a incasarilor si platilor de catre PFA impozitate in sistem real. Este documentul care arata situatia financiara a PFA. Registrul inventar cod 14-1-2/a se foloseste de catre PFA pentru inventarierea patrimoniului. Registrul de evidenta al salariatilor. Se completeaza in format electronic de catrePFA-urile care au salariati. Veti depune declaratia 220 privind venitul estimat- vezi OMEF 2371/2007 cu modificarile si completarile ulterioare. Impozitul se calculeaza proportional pentru numarul de luni din an ramase. Termen 15 zile de la infiintare. Totodata, pentru declaratiile la Casa de pensii si Casa de sanatate de care apartineti consultati OUG 58/ 2010. Intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale este comerciant persoana fizica de la data inregistrarii sale in registrul comertului. Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa -si schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni. Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale nu va fi considerat un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 24, chiar daca colaborarea este exclusiva. Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale poate cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care si-a organizat intreprinderea individuala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Oct. 2012
Va multumesc mult pentru raspuns, dar mai am niste nelamuriri. O II plateste 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe venit.?Am citi in OG 44/2008 si nu am gasit exact cit anume plateste. Care este numarul maxim de angajati pe care poate sa-i aiba? Ma scuzati ca intreb dar nu am gasit ceva concret care sa ma lamureasca. Referitor la monografii contabile, sunt inregistrari specifice pentru activitatea de tip call center?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Oct. 2012
PFA sau I.I olatesc 16% pe venitul net (cheltuieli -venituri) , SRL(firma ) poate opta pentru 3%+16% dividente.Puteti avea cati salariati doriti nu exista o limita. SANATATE!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Oct. 2012
Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x