Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitii servicii intracomunitare

O factura emisa de Google Awards - publicitate pe site Google- se considera achizitie de serviciu intracomunitar ? In ce declaratie trebuie declarata si trebuie sa achite TVA 24% ? Firma din Romania are TVA numai pentru achizitii de bunuri intracomunitare si din februarie este microintreprindere conform legilor in vigoare.

Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 18 Mar. 2013
Buna ziua, In cazul serviciilor prestate de persoane impozabile catre alte persoane impozabile, locul de impozitare va fi locul in care beneficiarul are sediul activitatii economice, sediul fix, domiciliul stabil sau resedinta obisnuita. In cazul serviciilor prestate de persoane impozabile catre persoane neimpozabile, locul de impozitare va fi locul in care prestatorul isi are sediul activitatii economice, sediul fix, domiciliul stabil sau resedinta obisnuita de la care sunt prestate serviciile. Exista si exceptii de la regulile de baza. Pentru aceste servicii, locul impozitarii se va determina in functie de reguli specifice (exemplu: locul in care sunt situate bunurile imobile pentru prestari de servicii in legatura cu bunurile imobile, locul in care mijlocul de transport este pus la dispozitia clientului pentru inchirieri pe termen scurt, locul prestarii efective pentru serviciile de catering). In determinarea locului impozitarii cu TVA in cazul anumitor servicii, precum serviciile accesorii transportului, lucrarile asupra/evaluarile bunurilor mobile corporale si transportul local de bunuri, atunci cand sunt prestate catre beneficiari persoane impozabile din afara UE, se va tine cont de locul utilizarii si exploatarii efective a serviciilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x