Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitii de la persoane fizice ,de catre casele de amanet

Buna ziua
Casele de amanet trebuie sa declare in D394 , achizitiile facute de la persoane fizice , a bunurilor care raman in proprietatea casei de amanet ca urmare a neachitarii de catre persoana fizica a creditului luat de la aceasta ?
Intrarea in gestiune a acestor bunuri care devin proprietatea casei de amanet trebuie facuta pe fiecare persoana fizica in parte , in cazul in care ar trebui declarate in D394, cu adresa , cnp , etc ... pana acum pentru aceste intrari in gestiunea casei de amanet se facea un NIR comun ( nu pe fiecare persoana fizica ) , dar nu exista obligativitatea declararii in acest 394 .
Multumesc tare mult .
Rica Genes ,

3 raspunsuri


la 13 Ian. 2017
Intrarea in proprietatea firmei a bunurilor dobandite ca executare a datoriei se poate face in baza unei autofacturi care sta la baza nir-ului care face intrarea in gestiune, avand in acest fel si posibilitatea declararii furnizorului.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Ian. 2017
Dl Adrian Condurache -Multumesc , Raspunsul dvs este valabil pentru bunurile din categoria second hand achizitionate de la persoane fizice de catre casele de amanet , care inteleg de la dvs se declara in d394 ; dar bunurile : bijuterii aur , fragmente aur , care nu intra in categoria second hand , deci nu mai este nevoie de autofactura , aceste achizitii ( bunuri din aur , argint ) de la persoane fizice se declara in d 394 ? pe fiecare persoana fizica in parte ? In baza carui document se face intrarea in gestiune ca mai apoi sa fie raportat in d 394 daca este cazul ? Va multumesc frumos pentru tot ! Genes Ricuta .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Ian. 2017
Bunurile dobandite de firma sunt in urma executarii unui contract de amanet, acestea nefiind achizitionate ca bijuterii ci cantitate aur sub forma unui obiect, dobandirea putand fi prin emiterea unei autofacturi, sau emiterea unei facturi pe numele persoanei fizice fost proprietar, care se declara in formularele anaf ca o achizitie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x