Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Zi libera conform HG. 576/2015

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: mama este in concediu de crestere copil, iar tatal ar dori sa isi ia ziua libera conform HG 576/2015 pentru a merge el cu copilul la doctor.
Beneficiaza tatal de aceasta zi?
Multumesc
Adaugata in   Codul fiscal Resurse umane

1 raspuns


la 30 Iul. 2015
Avand in vedere acordarea unei zile lucratoare libere pe an pentru ingrijirea sanatatii copilului conform legii 91/2014 tatal in calitate de parinte poate beneficia de prevederile legii, iar in urma depunerii cererii trebuie sa obtina si o adeverinta de la medic. Prevederile Legii 91/2014 privind acordarea unei zile lucratoare libere pe an pentru ingrijirea sanatatii copilului parintele sau reprezentantul legal al copilului depune cererea la angajator cu cel putin 15 zile lucratoare inainte de vizita la medic, aceasta fiind insotita de o declaratie pe propria raspundere ca in anul respectiv celalalt parinte sau reprezentant legal nu a solicitat ziua lucratoare libera si nici nu o va solicita. Ziua lucratoare libera se justifica prin depunerea la angajator a adeverintei, eliberata de catre medicul de familie in termen de 5 zile lucratoare de la data eliberarii acesteia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x