Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

venituri asociatie non profit cand devine platitoare de TVA

o asociatie non profit are venituri din activitatii neeconomice in valoare de circa 300000 roni, avand in vedere ca sun numai venituri neeconomice asociatia ar trebui sa devina platitoate de TVA sau nu? si implicit si platitoare de impozit pe profit, mentionez ca sunt doar venituri neeconomice din finantari nerambursbile, taxe de participare, sponsorizarii etc. si conform carui articol din codul fiscal ar trebui sa devina platitoare de TVA.

va multumesc

1 raspuns


la 06 Nov. 2014
Conform prevederilor Codului fiscal, trebuie sa devina platitoare de impozit pe profit societatile comerciale si entitatile care realizeaza venituri economice. Organizatiile fara scop patrimonial care nu desfasoara activitati economice, chiar daca realizeaza un excedent in perioada actuala trebuie sa utilizeze aceste fonduri in scopul realizarii obiectului de activitate neeconomic. In concluzie, daca aceste fonduri sunt dobandite din activitate neeconomica, nu fac obiectul impozitarii conform activitatilor economice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x