Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare mijloc auto

Va rog sa ma ajutati sa procedez corect la vanzarea unui mijloc auto. Este vorba de un contract de leasing pentru un mijloc auto achizitionat cu plata in rate care s-a incheiat, a fost amortizat in totalitate si seful meu vrea sa-l vanda cu 1500 ron, fiind vorba de un TOUAREG care a fost achizitionat la pretul de 112.390 ron.

Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 22 Aug. 2012
Scoaterea din evidenta se face conform Ordinului 3055/2009. Inregistrati ca o vanzare obisnuita a mijlocului fix: 461=% 7583 4427 si concomitent descarcarea %=213 2813 valoarea amortizata 6583 valoarea neamortizata
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Aug. 2012
Va multumesc pentru raspuns, dar nu asupra monografiei am dubii; voiam sa stiu daca este corect sa-l vand cu pretul de 1500 ron.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Aug. 2012
Normal ar fi sa-l vindeti la valoarea de piata a lui, insa pentru ca intregul venit obtinut din vanzare va fi impozabil (ati spus ca este amortizat integral), atunci nu cred ca se va lega cineva in mod deosebit de pretul de vanzare. Atentie insa ca vanzarea sa nu o faceti catre parti afiliate, ca atunci e mai cu cantec si s-ar putea sa se lege cineva de aspectul asta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x