Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA nededus trecut pe cheltuiala

In contabilitatea unei PFA - partida simpla in care nu s-a declarat la timp platitor de TVA, in lipsa inregistrarii in scopuri de TVA am trecut pe plati (cheltuiala deductibila) toata valoarea documentelor. Dupa 5 ani vine controlul fiscal si nu imi recunoaste pe plati TVA nededus (intrucat nu eram inscris in scopui de TVA) si imi stabileste baza impozabila suplimentara, desi pe perioada respectiva TVA nu era deductibila. Desi nu am agreat raspunsurile cu citate din Cod fiscal astept un astfel de raspuns pentru prima data in viata. D-na inspector m-a invins! Adica ca PF sunt obligata de deducerea TVA? Nu il pot trece pe cheltuiala?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 23 Apr. 2013
Doar in cazul in care nu sunteti platitor de TVA, contravaloarea facturii ( atat baza cat si TVA se trec la cheltuieli). Conform prevederilor art. 152 alin. (6) din Codul fiscal, persoana impozabila care aplica regimul special de scutire (neplatitorii de TVA) si a carei cifra de afaceri, prevazuta la alin. (2), este mai mare sau egala cu plafonul de scutire prevazut la alin. (1) ori, dupa caz, la alin. (5) trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153, in termen de 10 zile de la data atingerii sau depasirii plafonului. Data atingerii sau depasirii plafonului este considerata a fi prima zi a lunii calendaristice urmatoare celei in care plafonul a fost atins sau depasit. Regimul special de scutire se aplica pana la data inregistrarii in scopuri de TVA, conform art. 153. Daca persoana impozabila respectiva nu solicita sau solicita inregistrarea cu intarziere, organele fiscale competente au dreptul sa stabileasca obligatii privind taxa de plata si accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit sa fie inregistrat in scopuri de taxa conform art. 153. Asadar, inspectorul fiscal a procedat corect, deoarece dvs. nu v-ati inregistrat la timp ca platitor de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x