Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA la incasare si persoane juridice afiliate

Buna ziua,

O societate care aplica sistemul TVA la incasare, presteaza servicii unei societati care nu este inregistrata in scopuri de TVA. Pentru aceste servicii, societatea prestatoare aplica , sistemul TVA LA INCASARE?

Daca cele doua societati au acelasi administrator, iar acesta detine peste 80% din capitalul social al fiecareia dintre cele doua societati, acestea se considera a fi persoane juridice afiliate, in sensul art. 7 ptc 21 din Codul fiscal?

Multumesc.

Ozi buna

1 raspuns


la 28 Aug. 2014
Sistemul de aplicare TVA la incasare este valabil conform prevederilor Codului fiscal pentru toate societatile inregistrate in scop de TVA care au cifra de afaceri pana la plafonul legal. In cazul societatii prestatoare care factureaza serviciile catre o alta societate neinregistrata in scop de TVA se aplica sistemul de TVA la incasare pentru prestator. Persoanele afiliate reprezinta conform O.M.F.P. nr. 3.055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare entitatile intre care exista una din urmatoarele relatii: - una din entitati detine majoritatea drepturilor de vot ale actionarilor sau asociatilor in alta entitate, denumita in continuare filiala - una din entitati este actionar sau asociat al altei entitati si majoritatea membrilor organelor de administratie, conducere si de supraveghere ale entitatii in cauza (filiala) care au indeplinit aceste functii in cursul exercitiului financiar, in cursul exercitiului financiar precedent si pana in momentul intocmirii situatiilor financiare anuale consolidate au fost numiti doar ca rezultat al exercitarii drepturilor sale de vot - una din entitati este actionar sau asociat al unei filiale si detine singura controlul asupra majoritatii drepturilor de vot ale actionarilor sau asociatilor acelei filiale, ca urmare a unui acord incheiat cu alti actionari sau asociati - una din entitati este actionar sau asociat al unei filiale si are dreptul de a exercita o influenta dominanta asupra acelei filiale, in temeiul unui contract incheiat cu entitatea in cauza sau al unei clauze din actul constitutiv sau statut, daca legislatia aplicabila filialei permite astfel de contracte sau clauze -societatea-mama detine puterea de a exercita sau exercita efectiv o influenta dominanta sau control asupra unei filiale - una din entitati este actionar sau asociat al unei filiale si are dreptul de a numi sau revoca majoritatea membrilor organelor de administratie, conducere si de supraveghere ale acelei filiale - societatea-mama si filiala sunt conduse pe o baza unificata de catre societatea-mama In situatia in care legatura intre societati este un asociat, nu societatile au activitati independente fara legatura una cu cealalta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x