Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva la incasare in 2014

Buna ziua. Noile reguli fiscale stabilesc ca cei care se inregistreaza ca platitori de TVA in cursul anului 2014 si opteaza pentru a aplica TVA la incasare sunt obligati sa aplice acest sistem cel putin pana la finalul anului 2014. Singura exceptie se face doar pentru contribuabilii care depasesc plafonul de 500.000 de euro in cursul acestui an, acestia fiind obligati sa treaca la regimul normal de colectare si deducere a taxei pe valoarea adaugata chiar in timpul anului.

Intrebarea este daca firmele care sunt sunt infiintate in 2013 si au aplicat automat sistemul tva la incasare pot renunta chiar daca nu au 1 an de zile de cand aplica acest sistem.
Multumesc.

Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 08 Ian. 2014
Pentru a renunta la acest sistem, este necesara depunerea unei cereri pentru radierea firmei din Registrul societatilor care aplica sistemul TVA la incarsare. Cererea poate fi depusa oricand in cursul anului, iar schimbarea sistemului de decontare va avea loc la data de 1 a perioadei fiscale urmatoare celei in care s-a solicitat radierea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x