Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva

Codul CAEN 5590 "alte activitati de cazare" se taxeaza cu cota de 9% sau 24%.
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 27 Ian. 2014
Cota redusã de 9% se aplicã asupra bazei de impozitare pentru urmãtoarele prestãri de servicii ºi/sau livrãri de bunuricum ar fi cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcþie similarã, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping. In opinia mea codul CAEn 5590 va aplica cota redusa de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Ian. 2014
Am urmatoarea situatie : firma dispune de un spatiu compartimentat in 20 de camere. S-au incheiat contracte de inchiriere pe perioade mai lungi de 1 luna, cu beneficiari pesoane juridice pentru cazarea salariatilor lor. In actul constitutiv avem urmatoarele coduri CAEN 5510 "Hoteluri si alte facilitati de cazare", 5590 " Alte servicii de cazare" si 6820 "Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate" Aceasta activitate am incadrat-o in codul CAEN 6820, pentru care facturam beneficiarilor (in baza contractelor de inchiriere) "venituri din chirii - contul 706" si taxam, prin optiune, tva in cota de 24%. Va rog daca se poate da un raspuns daca procedam corect din pdv fiscal. Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x