Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Trecere de la impozit micro la impozit pe profit

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in balanta o sa am urmatoarea situatie in luna decembrie ; cont 706: 7506 lei, iar in contul 7583: 1.120.000 lei din vanzarea unui imobil devin platitoare de impozit pe profit sau nu? E clar ca nu devin platitoare de TVA ca in cifra de afaceri nu intra contul 7583, dar nu-mi este clar din punct de vedere al impozitului pe profit. Va multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 04 Dec. 2015
Daca aveti o operatiune de vanzare imobiliara fara ca aceasta sa fie activitate curenta, aceasta nu este considerata ca fiind in componenta cifrei de afaceri, deci nu intra in calcularea plafonului impus de codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2015
Dar impozit 3% trebuie sa platesc, deaceea nu-mi este clar
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2015
In functie de incadrarea fiscala a societatii, se va inregistra impozit pe profit in cazul vanzarii imobiliare sau nu. Daca cu aceasta tranzactie veti depas plafonul legal si veti deveni platitoare de impozit profit, veti calcula impozitarea soldului inregistrat in 7583 cu cota de 16%, iar daca nu se incadreaza in categoria platitorilor de impozit pe profit, in calitate de microintreprindere care plateste 3% aplicat veniturilor din cifra de afaceri, va fi afectat rezultatul situatiilor financiare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x