Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tratament contabil si fiscal pt acordarea avantaj salarial

Buna ziua,
La noi in firma s-a hotarat ca angajatii care au copii cu varsta de pana la 2 ani sa primeasca un "ajutor de cresa" in valoare de 285 lei. Aceasta suma este considerata avantaj salarial?
Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt acest tip de avantaj salarial.
Cei 285 lei se adauga pur si simplu la salariul brut si se calculeaza toate contributiile sociale atat la angajat cat si la angajator ?
Aceasta suma (285 lei) se inregistreaza pe cheltuiala cu salariile sau se inregistreaza intr-un alt cont distinct ?
Va multumesc

1 raspuns


la 13 Mai. 2015
Din punct de vedere legal, parintii care au copii cu varste cuprinse intre 0-3 ani, dar care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani pot beneficia lunar, de tichete de cresa acordate de catre angajator. Prin Ordinul Ministrului Muncii nr. 2208/2014, se stabileste valoarea tichetului de cresa la 440 lei. Pentru sumele acordate in tichete de cresa in limitele impuse de lege, atat angajatorii cat si angajatii sunt scutiti de plata taxelor salariale, doar angajatul platind 16% impozitul pe venit. Inregistrarea este ca o cheltuiala salariala cu analitic distinct.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x