Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Transport cheltuieli salariati la si de la locul de munca

Buna ziua,
Referitor la intrebarea pe care am adresat-o anterior in legatura cu contributiile si impozitarea sumelor decontate pentru transportul salariatilor, completez faptul ca societatea deconteaza salariatilor navetisti c/v transportului la si de la locul de munca numerar prin caseria unitatii. Aceste venituri se asimileaza veniturilor salariale si sunt supuse contributiilor sociale si impozitarii?
Mentionez faptul ca in cuprinsul CCM la nivel de unitate care urmeaza a fi inregistrat la ITM este mentionat faptul ca societatea suporta cheltuielile de transport ale salariatilor navetisti!

Va multumesc anticipat!
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 18 Ian. 2013
Buna ziua, Asa cum va spuneam aceste venituri nu se asimileaza veniturilor salariale, drept urmare nu sunt supuse contributiilor sociale si nici impozitarii. Sunt considerate venituri de natura salariala folosirea autoturismelor unitatii in interes personal de catre salariati, nu si pentru drumuri la si de la domiciliul salariatului catre sediul firmei. Pentru mai multe detalii va rog sa consultati Codul Fiscal pe 2013, capitolul 3 Venituri din salarii si Normele metodologice.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x