Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tichete cadou salariati si cadouri copiiilor minori

Societatea a acordat cu ocazia sarbatorilor de craciun tichete cadou in valoare de 14500 lei salariatilor( unora dintre ei) si cadouri pentru copiii minori ai salariatilor. Facturile pe baza carora s-au achizitonat cadourile sunt in valoare de 4116.10 lei fara TVA, si respectiv 5103.98 lei cu TVA

INTREBARI:

1. Cum se inregistreza TVA-ul aferent acestor facturi, este deductibil sau nu? TVA-UL aferent intra in costul de achizitie al cadourilor si, ca urmare in valoarea cadourilor oferite minorilor? Rog o monografie contabila!

2. in ceea ce priveste deduc tibilitatea la calcului impozitului pe profit: Este corect sa se cumuleze valoarea tichetelor cadou cu valoarea cadourilor acordate minorilor, sa se calculeze 2% din rulajul contuluii 641 si suma sa fie deductibila iar diferenta nedeductibila?

Multumesc anticipat!
Maria
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 20 Ian. 2014
1. TVA-ul este deductibil. %=401 5328 628 4426 2. Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei." Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, Zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase se aplica pentru fiecare copil minor al fiecarui angajat, precum si pentru cadourile oferite angajatelor cu ocazia Zilei de 8 martie, in ceea ce priveste atat darurile constand in bunuri, cat si cele constand in bani, in cazul tuturor angajatorilor . Cheltuielile care depasesc acest plafon de 150 lei, constituie avantaje salariale care sunt supuse impozitarii. Asadar diferenta va fi impozitata cu 16%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x