Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sunt limitate aceste cheltuieli pentru societate?

O unitate neplatitoare de TVA, impozit pe venit micro, are incheiat un contract de comodat cu unul din asociati pentru un vehicul ce nu depaseste 3500 Kg si nu are mai mult de 9 scaune inclusiv scaunul soferului. In contract sunt prevazute ca comodatarul sa efectueze reparatiile curente necesare si sa suporte toate cheltuielile pentru buna functionare a autovehiculului inclusiv cheltuielile cu combustibilul. Autovehiculul este utilizat partial in derularea activitatii economice.
S-au efectuat cheltuieli de asigurare, combustibil, reparatii auto.

1 raspuns


la 11 Iun. 2015
Daca autovehiculul utilizat in baza contractului de folosinta nu se incadreaza in categoriile specificate de Codul fiscal pentru deducerea 100% a cheltuielilor aferente, acesta fiind folosit partial in scopul economic al societatii, atunci deducerea cheltuielilor este redusa la 50%, pentru cheltuiala cu combustibilul si toate celelalte cheltuieli de intretinere si buna functionare daca sunt specificate expres in contract.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x