Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sunt deductibile cheltuielile de amortizare?

In situatia vanzarii unui autovehicul cu valoare mai mica decat valoarea de intrare si neamortizat integral .se inregistreaza cheltuiei deductibile?
Adaugata in   Codul fiscal Conta

2 raspunsuri


la 17 Dec. 2013
Cheltuiala cu valoarea ramasa neamortizata este cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit, fiind considerate ca o cheltuiala efectuata in scopul realizarii de venituri impozabile conform art. 21 alin. 1 din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Dec. 2013
In conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare, Titlul II, art. 24, alin. 15, valoarea ramasa neamortizata a mijloacelor fixe amortizabile vandute este deductibila la calculul profitului impozabil, in cazul in care acestea sunt valorificate prin unitati specializate sau prin licitatie organizata potrivit legii, indiferent de valoarea obtinuta. Prin "unitati specializate" se intelege urmatorul fapt: persoanele juridice care, potrivit obiectului de activitate, intermediaza instrainarea mijloacelor fixe respective, departamentele specializate aflate in structura organizatorica a societatii, organizate potrivit regulamentului de organizare interna, precum si alte unitati cu activitati similare. In cazul valorificarii mijloacelor fixe complet amortizate, nu se inregistreaza cheltuieli cu "valoarea ramasa neamortizata".
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x