Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Stopajul la sursa la o firma de dezmembrari auto

Buna ziua,
Am o firma care are ca obiect principal de activitate "DEZMEMBRARI AUTO".
Achizitioneaza de la persoane fizice autoturisme pe baza de contract de vanzare-cumparare,in vederea vanzarii integrale a autoturismului, sau daca nu , pe piese componente rezultate in baza unui proces-verbal de dezmembrare.
Resturile adica deseurile , ramase in urma dezmembrarii sunt vandute la o firma colectoare de deseuri (fier vechi) , pe baza de factura unde se retine 3% Fondul pentru Mediu.
Ma intereseaza daca firma de dezmembrari auto retine de la persoanele fizice de la care achizitioneaza autoturismul 16% impozitul pe venit ,si 3% fondul pentru mediu prin stopajul la sursa.
VA MULTUMESC!

3 raspunsuri


la 20 Mai. 2014
Reflectarea în contabilitate a operatiunilor aferente constituirii Fondului de mediu, în cazul în care detinatorii de deseuri sunt persoane fizice: a) Achizitionarea deseurilor de la persoana fizica detinatoare (vanzatoare), pe baza de borderou de achizitie: 301=462 si retinere fond mediu 462=447 b) Achitarea în numerar a sumelor cuvenite persoanei fizice :462 =5311 c) virarea fondului de mediu 447=5121
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Mai. 2014
In primul rand va multumesc pentru raspuns, doamna Munteanu,dar nu asta era intrebarea mea . Pe mine ma intereseaza daca firma de dezmembrari auto retine de la persoanele fizice de la care achizitioneaza autoturismul 16% impozitul pe venit ,si 3% fondul pentru mediu prin stopajul la sursa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Mai. 2014
daca urmareati monografia, ati fi vazut ca se retine doar fondul de mediu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x