Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societati afiliate

Buna ziua,
O societate, persoana juridica romana acorda un imprumut unei alte societati, tot persoana juridica romana. Cele doua societati sunt persoane afiliate. Imprumutul este fara dobanda.Tinand cont de legislatia din Romania de preturi de transfer, ce riscuri exista pentru aceasta tranzactie?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 22 Feb. 2013
Buna seara Potrivit articolului 11 din Codul Fiscal, „in cadrul unei tranzactii intre persoane romane si persoane nerezidente afiliate, precum si intre persoane romane afiliate, autoritatile fiscale pot ajusta suma venitului sau a cheltuielii oricareia dintre persoane, dupa cum este necesar, pentru a reflecta pretul de piata al bunurilor sau al serviciilor furnizate in cadrul tranzactiei”. Punctul 22 din Normele Metodologice de aplicare a Codului Fiscal specifica faptul ca „reconsiderarea evidentelor, realizata de autoritatea fiscala in scopul reflectarii pretului de piata al bunurilor si serviciilor, se efectueaza si la cealalta persoana afiliata implicata”.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x