Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate platitoare de TVA

Buna seara!
O societate comerciala poate ramane platitoare de tva daca la sfarsitul anului 2012 cifra de afaceri este inferioara plafonului de 65.000 E?
Mentionez ca s-a depus notificarea (097) pentru intrare in sistemul TVA la incasare.
Ce trebuie sa depun ca sa raman platitor de TVA si pana la ce data?
Multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 17 Ian. 2013
Buna ziua, Incepand ce la 1 ianuarie 2013, noul sistem de plata a TVA trebuie aplicat obligatoriu de doua categorii de contribuabili. Fiecare dintre cei care aplica noul sistem va fi mentionat in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, document realizat de Fisc si facut public pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Sunt obligati sa aplice sistemul de plata a TVA la incasare in 2013: 1. Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care au sediul activitatii economice in Romania, a caror cifra de afaceri in perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 inclusiv nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei. Cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este constituita din valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii taxabile si/sau scutite cu drept de deducere, precum si a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate. Pentru aplicarea sistemului TVA la incasare aceste persoane au obligatia sa depuna la organul fiscal pana la data de 25 octombrie inclusiv o notificare din care sa rezulte ca cifra de afaceri in perioada 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012 inclusiv nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei. In situatia in care persoana impozabila nu depune notificarea va fi inregistrata din oficiu de organul fiscal in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare si va aplica acest sistem incepand cu data de 1 ianuarie 2013. 2. Persoanele impozabile care se inregistreaza in scopuri de TVA in cursul anului 2013. Acesti contribuabili vor aplica noul sistem de TVA incepand cu data inregistrarii in scopuri de taxa pe valoare adaugata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x