Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sistemul TVA la incasare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: o societate platitoare de impozit, care a inceput sa aplice sistemul TVA la incasare incepand cu data de 1 ianuarie 2013 si are perioada fiscala trimestrul, dar in trimestrul al II-lea al anului 2013 depaseste plafonul de 65000 euro. Ce se intampla in acest caz?
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 06 Mar. 2013
Buna ziua, In acest caz societatea are obligatia sa depuna o notificare pana la data de 25 iulie 2013 pentru a iesi din sistem si nu va mai aplica sistemul TVA la incasare din prima zi a celei de-a doua perioade fiscale urmatoare celei in care a depasit plafonul, respectiv din data de 1 octombrie 2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Mar. 2013
Plafonul pentru iesirea din sistemul TA la incasare este de 2.250.000 lei, nu 65.000 euro. Daca in cursul anului se depaseste plafonul de 2.250.000 lei, societatile au obligatia sa depuna D097, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare perioadei fiscale in care a depasit plafonul. Aceste societati vor aplica sistemul TVA la incasare pana la sfarsitul perioadei fiscale urmatoare celei in care a fost depasit plafonul. In cazul d-voastra veti depune D097 pana in 25 iulie Astfel, societatea va aplica regulile specifice sistemului TVA la incasare pana in cel de-al treilea trimestru al anului 2013, urmand ca de la 01 octombrie 2013 sa aplice regulile generale de exigibilitate a TVA, respectiv sa colecteze TVA la emiterea facturii si sa-si deduca TVA la data facturilor primite Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x