Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

sediul social al firmei la punct de lucru

buna seara. sunt administratorul unui srl. am vandut imobilul unde aveam sediul social al firmei si respectiv mi-am schimbat si actele personale la adresa de domiciliu actuala( buletin, permis de conducere). intrebarea mea este daca pot trece sediul social la punctul de lucru ? nu as mai vrea sa am sediul firmei la adresa de domiciliu. se poate asa ceva?
Adaugata in   Codul fiscal Sediul social

3 raspunsuri


la 03 Nov. 2014
Sediul social al societatii se poate schimba. Trebuie sa depuneti o cerere de mentiuni la Registrul Comertului impreuna cu actul de inchiriere sau comodat si copia actului de proprietate, urmand ca dupa eliberarea certificatului de inregistrare cu noua locatie sa va inregistrati la administratia teritoriala in vederea mutarii dosarului fiscal, apoi va trebui sa faceti si inregistrarea salariatilor la noua locatie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Nov. 2014
vreau sa mentionez ca punctul de lucru ramane acelasi doar adresa mea de domiciliu e alta deci si sediul firmei ar trebui sa fie acelasi cu noua adresa de domiciliu. doar ca nu vreau ca sediul firmei sa fie identic cu noua mea adresa, deci sa fie la punctul de lucru. intrebarea mea este: daca e posibil asa ceva si care sunt pasii de urmat? se plateste o taxa pentru schimbarea sediului firmei? va rog mult de tot sa ma ajutati....nu stiu daca am fost suficient de explicita....
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Nov. 2014
Nu cred ca ati fost suficient de explicita. Societatea are un sediu social care era la fosta adresa de domiciliu, in baza unui contract de comodat presupun si nu inchiriere. Trebuie sa stiti ca adresa sediului nu presupune ca activitatea societatii se va desfasura acolo, deci acesta poate ramane valabil pe perioada specificata contractual. Din cele relatate aveti si un punct de lucru, iar prin punct de lucru se intelege si inregistrarea fiscala a acestuia, caz in care puteti mentiona pe toate documentele adresa sediului si a punctului de lucru precum si adresa de corespondenta. Pentru a schimba adresa sediului societatii trebuie sa aveti un contract de inchiriere sau comodat, urmand sa depuneti o cerere de mentiuni si sa achitati taxele ONRC. Cel mai clar este sa vizionati pe site-ul ONRC lista actelor necesare precum si tarifele percepute.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x