Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Revenire decizie AGA asupra repartizarii profitului

Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:
-Am depus saptamana trecuta Bilantul pe 2016.I n anexe-Raportul administratorului si PV al AGA- profitul anului 2016 este repartizat pe dividende, conf.Hot.AGA.
Am doua intrebari:
1. Tinand cont de faptul ca data limita de depunere a bilantului pe 2016 este 30 mai 2017,pot depune alt bilant in care AGA ( asociatul unic) sa hotarasca repartizarea profitului pe rezerve, nu pe dividende?
2.Pe parcursul anului 2017, AGA ( asociatul unic in acest caz) poate reveni si modifica hotararea anterioara de repartizare a profitului aferent anului 2016?
Va multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 11 Mai. 2017
Modificarea hotararii depuse cu bilantul nu poate fi facuta pentru ca are numar si data de inregistrare anterioara depunerii, dar se poate emite o alta hotarare prin care sa se modifice hotararea anterioara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Mai. 2017
Deci pot emite in luna iunie 2017 o alta hotarare prin care specific , ca profitul anului 2016 se va repartiza pe " alte rezerve" nu pe dividende. In cazul unui control va fi ok? V-as mai intreba,va rog, daca in 2018 se vrea trecerea sumei din "alte rezerve" in dividende, va trebui sa platesc 16%- pentru schimbarea destinatiei acestei sume? La plata dividendelor SC plateste impozit 5%. CASS aferent dividendelor ridicate ,le va plati persoana fizica beneficiara? Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Mai. 2017
Puteti emite o hotarare care sa modifice hotararea anterioara, daca in momentul emiterii, prima hotarare nu a produs efecte
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x