Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Retineri salariale

Daca un angajat semneaza un contract pe o perioada nedeterminata si in care se precizeaza perioada de proba 90 de zile, si in aceasta perioada de 90 de zile nu ii este facuta carte de munca, din salariul de baza se mai scad retinerile salariale (CAS, CASS, Somaj) ?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 08 Mai. 2013
Atentie, nu faceti confuzii. Articolul 298, alineatul 3 din Codul Muncii prevede ca, de la 1 ianuarie 2011, NU se mai pastreaza si completeaza carnete de munca abrogandu-se dispoziþiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca. Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca. In cazul in care salariatul are incheiat contract de munca pe o perioada nedeterminata si perioada de proba este de 90 de zile, pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in contractul individual de munca. Orice perioadã muncitã de salariat trebuie remuneratã, indiferent dacã munca a fost prestatã în cadrul perioadei de probã sau dupã expirarea acesteia. Se vor retine din salariul realizat in luna, contributiile individuale pentru somaj, CAS, CASS precum si impozitul pe venit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x