Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

registrul preturilor de transfer

Ordinul nr. 222 din 8 februarie 2008 al Ministerului Economiei si Finantelor stabileste, la art. 2 alin. 1, obligatia contribuabililor care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate de a intocmi "dosarul preturilor de transfer".
Intrebare:
Daca intre cele 2 societati exista doar un contract de comodat pentru un spatiu, se considera acesta tranzactie operatiune care face obiectul inscrierii in registrul preturilor de transfer?
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

4 raspunsuri


la 07 Iun. 2012
Vezi, Ordinul nr. 222 /2008 cu modificarile si completarile ulterioare. Conform art. 2 alin. 1 contribuabili care realizeaza tranzactii cu persoane afiliate au obligativitatea intocmirii "dosarul preturilor de transfer". Conform ART. 7 pct. 21. prin persoane afiliate intelegem: â?? o persoana este afiliata cu alta persoana daca relatia dintre ele este definita de cel putin unul dintre urmatoarele cazuri: a o persoana fizica este afiliata cu alta persoana fizica, daca acestea sunt sot/sotie sau rude pana la gradul al III-lea inclusiv. Intre persoanele afiliate, pretul la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii reprezinta pret de transfer; b o persoana fizica este afiliata cu o persoana juridica daca persoana fizica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot detinute la persoana juridica ori daca controleaza in mod efectiv persoana juridica; c o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca cel putin: i prima persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealalta persoana juridica ori daca controleaza persoana juridica; ii a doua persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titulurilor de participare sau al drepturilor de vot la prima persoana juridica; iii o persoana juridica terta detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atat la prima persoana juridica, cat si la cea de-a doua.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Iun. 2012
Multumesc pt promtitudine dna Teodora, am inteles raspunsul dvs. Ce insemna persoane afiliate? Noi ne incadram la pct. b din ordin, important sa stiu daca actul de comodat este considerat tranzactie si daca ne obliga sa intocmim registrul de preturi de transfer?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Iun. 2012
Buna ziua! Deja ma sperie aceasta legislatie atat de stufoasa si atat de incalcita! Si pe mine ma intereseaza daca trebuie sa intocmesc acest registru intrucat patronul firmei are inchiriat la firma un camion in baza unui contract de inchiriere si dat in comodat un autoturism. Astept raspuns urgent! Va multumesc anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Iun. 2012
Prin tranzactie se intelege acordul ??ntre douÄ? sau mai multe pÄ?r??i prin care se transmit anumite drepturi sau se face un schimb comercial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x