Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Regim fiscal al contracului de intermediere

Buna ziua,

O societate comerciala incheie un contract de intermediere cu o persoana fizica. Care sunt obligatiile persoanei juridice si ale persoanei fizice in acest caz in privinta impozitului pe venit si a contributiilor sociale?Trebuie declarat in D112 venitul persoanei fizice, la ce sectiune?

Va multumesc
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 15 Apr. 2015
In functie de statutul persoanei fizice si contractul incheiat, se retin la sursa impozitele si taxele respective, in formularul 112 fiind inregistrate aceste venituri ca drepturi de natura civila realizate in afara functiei de baza. Daca persoana fizica prestatoare de servicii, cu care se incheie contractul in baza Codului civil, nu este persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati independente, impozitul pe venit se calculeaza prin retinere la sursa la momentul platii veniturilor prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului brut, si se calculeaza si retine contributia individuala de asigurari sociale si contributia pentru somaj.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x