Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recuperarea pierderii anuale se aplică şi la PFA?

Prevederile Codulu Fiscal privind pierderea anuala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, ce se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 5 ani consecutivi se poate aplica si pentru PFA , Cabinet de avocat, Birou de mediator? Daca raspunsul este afirmativ, va solicit cateva detalii procedurale.
multumesc

1 raspuns


la 11 Apr. 2014
Intr-adevar, ca PFA recuperati pierderea fiscala din profiturile impozabile obtinute in urmatorii cinci ani. Impozitul pe venit achitat in plus in 2013 urmeaza a fi recuperat din impozitul de plata aferent anului urmator Prin formularul 200 persoana fizica stabileste venitul net anual sau pierderea fiscala anuala pentru activitatea desfasurata. Organul fiscal competent pe baza declaratiei200 va determina venitul net anual impozabil, prin deducerea din venitul net anual a pierderilor fiscale admise la report pentru anul fiscal de impunere. Daca pierderile fiscale reportate aferente unei surse sunt mai mari decat venitul net anual al sursei respective, rezultatul reprezinta pierdere de reportat. Organul fiscal va emite decizia de impunere 250 avand in vedere si pierderea declarata .
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x