Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recunoastere venituri din prestari servicii

O societate comerciala, platitoare de impozit pe profit si TVA efecteaza prestari de servicii pentru o alta societate comerciala, tot platitoare de impozit pe profit si TVA, firmele nefiind afiliate. Furnizorul factureaza serviciile astfel incat veniturile realizate sa fie mai mici decat costurile ocazionate de prestarea serviciilor (pentru ca profitul sa fie transferat la beneficiar sau pentru ca beneficiarul sa poata refactura aceste servicii mai departe la un tarif cat mai mic).
Ulterior firma furnizoare de servicii intra in insolventa, fara a-si mai achita la bugetul de stat obligatiile fiscale (provenite in special din imozit pe salarii si contributii, dar in sume foarte mari).
Intrebarea este daca in legislatia in vigoare exista cadru normativ care sa il oblige pe furnizor sa dimensioneze veniturile la nivelul costurilor aferente si sa colecteze TVA la acest nivel de venituri si care sunt prevederile legale.
Mentionam ca nivelul costurilor este real, dovedit cu documente legale, cat si faptic, iar celelalte obligatii legale au fost indeplinite (exista contract de prestari servicii, au fost intocmite situatii de lucrari confirmate de beneficiar, etc).
Va multumesc!

1 raspuns


la 17 Mai. 2014
Aveti in vedere prevederile din legea nr. 650/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x