Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Punct de lucru in Germania

Conform Codului Fiscal art.31 alin 1, la sfarsitul anului fiscal, operatiile efectuate prin intermediul unui sediu permanent din strainatate a persoanei juridice romane, respectiv veniturile si cheltuielile se convertesc in lei prin utilizarea unei medii a cursurilor de schimb valutar comunicat de BNR. Cifra de afaceri realizata in Romania este sub 65000 euro la 31.12.2012, cumulat cu veniturile din Germania la 31.12.2012 depaseste 65000 de euro. Intrebare: cum se declara cifra de afaceri la ANAF? Societatea se incadreaza la microintreprindere si trebuie sa plareasca 3% la venituri?
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 23 Mar. 2013
Buna ziua, Conform OG nr. 8/2013 art. 37. La articolul 112 (1), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro;”. Ordonanta nu specifica natura veniturilor obtinute ci doar pragul sub care se incadreaza societatile ca microintreprinderi. In conformitate cu art. 39. Articolul 112(6) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Impunerea micro-intreprinderilor care realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro Art. 112(6). - Prin exceptie de la prevederile art. 112 (2) alin. (5) si (7), daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro, aceasta va plati impozit pe profit luand in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit limita prevazuta in prezentul articol. Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului respectiv. In cazul contribuabililor prevazuti la art. 112 (2) alin. (3), limita de 65.000 euro si impozitul pe profit datorat se calculeaza in mod corespunzator de la 1 februarie 2013.” Dupa parerea mea, daca depasiti pragul de 65000 euro, atunci nu va incadrati la microintreprinderi. Plafonul de 65.000 de euro se calculeaza din insumarea veniturilor din orice sursa din care se scad: • veniturile aferente costurilor stocurilor produse; • veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie; • veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale; • veniturile din subventii de exploatare; • veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare; • veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil; • veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea exercitiului financiar. In 2012, cursul din 31 decembrie a fost de 4,4287 lei/euro. Pentru anul 2012 se aplica regulile generale privind declararea si plata impozitului pe profit si anume: nu se mai depune declaratia 100 pentru trimestrul IV si se depune declaratia anuala privind impozitul pe profit aferent anului 2012 (formular 101), pana la data de 25 martie 2013".
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mar. 2013
Multumesc mult! O zi buna!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x