Legat de art. 221 j 1 si 2 din Cod Fiscal am urmatoarele situatii:
a) client intrat in insolventa , rezulta situatia din tablou Min. Justitiei- datoriile lui catre fisc, banci etc sunt asa de mari ca nu se va recupera nimic pt. ceilalti creditori. Nu mai adaug si faptul ca multi dintre cei obligati sa ne anunte de situatie nu o fac.
Facturile noastre catre el nu au 270 zile de la scadenta, deci nu indeplinesc cumulativ conditiile din articolul mentionat.
Pot face provizion ? Daca da, in ce procent ? Daca nu, atunci cand pot face provizion ?
b) client intrat ulterior in faliment. Facturile nu au 270 de zile.
Aceaiasi intrebare ca la punctul a)
c) client intrat direct in faliment. Facturile nu au 270 de zile
Aceiasi intrebare ca la a)
Va multumesc anticipat
a) client intrat in insolventa , rezulta situatia din tablou Min. Justitiei- datoriile lui catre fisc, banci etc sunt asa de mari ca nu se va recupera nimic pt. ceilalti creditori. Nu mai adaug si faptul ca multi dintre cei obligati sa ne anunte de situatie nu o fac.
Facturile noastre catre el nu au 270 zile de la scadenta, deci nu indeplinesc cumulativ conditiile din articolul mentionat.
Pot face provizion ? Daca da, in ce procent ? Daca nu, atunci cand pot face provizion ?
b) client intrat ulterior in faliment. Facturile nu au 270 de zile.
Aceaiasi intrebare ca la punctul a)
c) client intrat direct in faliment. Facturile nu au 270 de zile
Aceiasi intrebare ca la a)
Va multumesc anticipat
Adaugata in
2 raspunsuri
User Mihaela Mihaila
Raspunsuri la intrebarea
la 29 Mar. 2012
Imi cer scuze , completez: art 22 1 c si j
User Catalin Cristea
a raspuns userului Mihaela Mihaila
la 17 Apr. 2012
Sunt 2 situatii diferite. Provizionele se pot face la implinirea termenului de 270 zile indiferent daca clientul se afla in procedura insolventei/falimentlui. Daca clientul se afla in procedura falimentul, furnizorul poate inregistra integral pe cheltuieli deductibile fiscal valoarea aferenta veniturilor nerealizate, dar numai dupa inchiderea definitiva a procedurii falimentului.