Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Profit nerepartizat

Buna seara,
O societate care prezinta profit la sfarsitul anului 2012, nu doreste repartizarea acestuia. Totusi, daca in timpul anului asociatul are nevoie de bani, suma pe care o ridica poate fi repartizata in acel moment, bineinteles cu plata impozitului aferent? Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 09 Mai. 2013
Vezi prevederile art. 248 din Ordinul 3055/2009 cu modificarile si completarile ulteerioare. - Repartizarea profitului se inregistreaza in contabilitate pe destinatii, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale. Repartizarea profitului se efectueaza in conformitate cu prevederile legale in vigoare. - in contul 117 "Rezultatul reportat" se evidentiaza distinct rezultatul reportat provenit din preluarea la inceputul exercitiului financiar curent, a rezultatului din contul de profit si pierdere al exercitiului financiar precedent, precum si rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile. - Evidentierea in contabilitate a destinatiilor profitului contabil se efectueaza dupa adunarea generala a actionarilor sau asociatilor care a aprobat repartizarea profitului, prin inregistrarea sumelor reprezentand dividende cuvenite actionarilor sau asociatilor, rezerve si alte destinatii, potrivit legii. Sumele ramase nerepartizate in contul 117, se pot repartiza si in cursul anului in baza unei hotarari AGA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x