Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Probleme grave de fiscalitate

Unei firme i-a fost suspendata activitatea in anul 2010.
Pana la sfarsitul anului 2009, timp de cateva luni, firma a vandut cu amanuntul bauturi prin activitatea de bar, fara sa inregistreze pe casa de marcat sau in contabilitate, decat o parte foarte mica.
Ce se poate face in acest caz si daca pot scoate din gestiune marfa cu factura fiscala in loc de bon fiscal?
Mentionez ca pe timpul suspendarii firma nu a depus nici un fel de declaratii fiscale si nici bilantul pe anul 2009.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 14 Mai. 2012
Da, marfurile pot fi scoase pe baza de factura. Declaratiile nedepuse, precum si bilantul pot fi depuse, dar cu amenda. Totodata, vezi si codul de procedura fiscala. Conform acestuia, firmele pot fi declarate inactive de catre Fisc daca nu si-au indeplinit, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege. 100,112,101,300,390,394 etc Societatile se pot reactiva, la cerere, daca indeplinesc cumulativ mai multe conditii, si anume: - isi indeplinesc toate obligatiile declarative prevazute de lege aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organele fiscale; - isi indeplinesc toate obligatiile de plata; - organele fiscale au constatat ca functioneaza la domiciliul fiscal declarat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x