Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

pro-rata

Suntem o unitate care are ca obiect de activitate amanet, scutite cu drept de deducere conform art. 141 al. (2).In acelasi an am avut si vanzari de lingouri din aur cu taxare inversa, cf art 152.3 din codul fiscal.
Va rog sa-mi raspundeti daca aplic pro-rata, si daca veniturile din vanzarea lingourilor sunt venituri cu drept de deducere ?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 19 Mar. 2015
Conform art. 152.3 din Codul fiscal si a pct. 65 alin. (4) - (5) din Normele metodologice, in cazul livrarilor de aur efectuate intre persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, se aplica masuri de simplificare, respectiv taxarea inversa. Baza legala pentru aplicarea taxarii inverse este prevazuta la art. 160 din Codul fiscal. In cazul acestor livrari furnizorii emit facturi fara taxa si inscriu in aceste facturi o mentiune referitoare la faptul ca au aplicat taxarea inversa. Taxa se calculeaza de cumparator si se inscrie in facturi si in jurnalul pentru cumparari, fiind preluata atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila in decontul de taxa. Din punct de vedere contabil, cumparatorul va inregistra in cursul perioadei fiscale inregistrarea contabila 4426=4427 cu suma taxei aferente. Veniturile din vanzarea lingourilor sunt considerate venituri impozabile, iar din punctul de vedere al taxei, operatiunile de vanzare sunt cu taxare inversa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x