Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Prescriere suma la tabelul definitiv

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
In anul 2011 un client intra in insolventa, in contabilitatea mea este inregistrata in 4118 si in provizion intrega suma cu care ne-am inscris la masa credala.
In anul 2013 se definitiveaza tabelul creditorilor si intrega suma este stearsa. La sfarsitul anului 2013 clientul iese din insolventa. Imi sunt trimise documentele justificative.
Ce inregistrari contabile efectuez acum (pana acum nu am facut nicio inregistrare in privinta acestei sume din 4118) si care ar fi tratamentul fiscal. Clientul s-a descarcat de aceasta suma la iesirea din insolventa.
Un raspuns cat mai clar din partea dvs mi-ar fi de mare ajutor.

3 raspunsuri


la 13 Ian. 2017
Inregistrarea contabila a situatiei prezentate are loc prin contul 4118 clienti incerti sau in litigiu. Se procedeaza la inregistrarea ajustarilor pentru depreciere, la nivelul sumei care se considera ca nu se mai poate recupera cu 6814 = 491, se inregistreaza pierdereai din creante 654 = 4118, se anuleaza ajustarea inregistrata anterior 491 = 7814 si se scot creantele din evidenta cu 654 = 4111
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Ian. 2017
Multumesc frumos pentru raspuns, Va rog sa-mi spuneti din punct de vedere fiscal, acest 654 este deductibil sau nedeductibil si daca efectuez abia acum aceste inregistrari care ar fi tratamnetul fiscal. Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Ian. 2017
Este deductibil si le puteti inregistra la final de an.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x