Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

plata numerar

buna ziua

O persoana juridica poate sa plateasca la o asociatie nonprofit sponsorizarea facuta in baza unui contract in numerar daca suma depaseste 5000 lei?

Multumesc
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 27 Ian. 2014
Conform ART. 5 din OG15/1996 republicata operaþiunile de încasãri ºi plati între persoanele juridice se vor efectua numai prin instrumente de plata fãrã numerar. Prin excepþie de la prevederile alineatului precedent, persoanele juridice pot efectua plati în numerar în urmãtoarele cazuri: a) plata salariilor ºi a altor drepturi de personal; b) alte operaþiuni de plati ale persoanelor juridice cu persoane fizice; c) plati cãtre persoane juridice în limita unui plafon zilnic maxim de 100.000.000 lei, plãþile cãtre o singura persoana juridicã fiind admise în limita unui plafon zilnic în suma de 50.000.000 lei. Sunt interzise plãþile fragmentate în numerar cãtre furnizorii de bunuri ºi servicii, pentru facturile a cãror valoare este mai mare de 50.000.000 lei. Se admit plati cãtre o singura persoana juridicã în limita unui plafon zilnic în numerar în suma de 100.000.000 lei, în cazul plãþilor cãtre reþelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate ºi funcþioneazã în baza legislaþiei în vigoare. Sunt interzise plãþile fragmentate în numerar cãtre astfel de magazine, pentru facturile a cãror valoare este mai mare de 100.000.000 lei. (3) De la prevederile alin. 2 lit. c) sunt exceptate urmãtoarele operaþiuni: - depunerile în conturile persoanelor juridice, deschise la societãþile comerciale bancare, care pot fi fãcute ºi de alte persoane juridice, neplafonat. Asadar, plata o puteti face prin casa numerar in limita 5000 lei, iar diferenta prin banca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x