Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

plata contributie cas

Am o societate (S.R.L) impreuna cu sotul meu. Amandoi suntem administratori 50% cu 50%. Nu avem angajati si nici noi nu suntem angajati. Mentionez ca nu suntem angajati cu carte de munca nici in alta parte.
Intrebare: trebuie sa facem fiecare in parte contract cu casa de pensii ? In ce conditii ? Cu ce acte trebuie sa mergem la Casa de pensii ? Dar la casa de sanatate ? Multumesc !
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 22 Iun. 2012
Vezi prevederile Legii nr.263/ 2010. in sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, si care se afla in una din situatiile urmatoare: administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management. Acestia sunt obligati sa se asigure pe baza declaratiei individuale de asigurare. Declaratia individuala de asigurare se depune in termen de 30 de zile de la data incadrarii in situatia prevazuta la alin. 1 la casa teritoriala de pensii competenta, in functie de domiciliul sau resedinta persoanei. Venitul lunar asigurat pentru persoanele mentionate la alin. 1 este cel stabilit prin declaratia individuala de asigurare si nu poate fi mai mic decat suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si mai mare decat valoarea corespunzatoare a de cinci ori castigul salarial mediu brut. La depunerea declaratiei individuale de asigurare persoana obligata sa se asigure prezinta asiguratorului, dupa caz, urmatoarele documente: a actul de identitate, in original si in copie, certificarea pentru conformitate a copiei facandu-se de catre asigurator; b copie a contractului de administrare ori de management, in cazul administratorilor sau managerilor care au incheiat contract de administrare ori de management.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Iun. 2012
Daca nu aveti contract de administrare cu societatea, nu intrati sub incidenta Legii 263/2010, unde se specifica clar "administratori sau manageri care au contract de administrare sau management". Dvs sunteti administrator in baza actului constitiutiv si nu obtineti nici un venit de natura salariala. Si in plus dvs nu aveti nici un venit de natura salariala pentru a intra sub incidenta Legii 263/2010 conform raspunsului d-nei Teodora Munteanu. Baza legala prezentata de d-na Teodora Munteanu nu se aplica dupa parerea mea in cazul dvs, din motivele de mai sus si nu cunosc o alta baza legala. Parerea mea e ca nu aveti nici o obligatie de plata CAS, de sanatate. etc. De asemenea cunosc multe cazuri similare cu cazul dvs. si care nu au avut nici o problema la vreun control.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x