Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plata catre CAS (pensii)

Avand statutul de persoana fizica autorizata, dar nelocuind in tara si, ca atare, avand venitul anual declarat de una mie lei (deci inferior a 741 de lei lunar), sunt obligat sa platesc contributia la CAS (ptr pensie ) ?
Adaugata in   Codul fiscal

4 raspunsuri


la 02 Aug. 2012
Avand in vedere art. 296 din Codul fiscal, veniturile din activitati pentru care platitorul veniturilor are obligatia de a retine si de a vira impozit si contributii prin retinere la sursa sunt: - venituri din drepturi de proprietate intelectuala; - venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/ conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent; - venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara; - venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV indice 1, care nu genereaza o persoana juridica; - veniturile realizate de o persoana fizica rezidenta atat in Romania cat si in strainatate din asocierea cu persoane juridice romane dintr-o asociere fara personalitate juridica; Categoriile mentionate datoreaza contributia individuala de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, cu exceptiile prevazute de lege. Asadar in cazul dvs., trebuie sa achitati si CAS.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Sep. 2012
Nu cred ca este normal , pentru a nu spune ca ar fi total lipsita de orice bun simt ...ca o persoana fizica autorizata care declara un venit de mai putin de 1000 de lei intr-un an (!!!) ...sa fie obligata de a plati contributia lunara de 234 de lei !!! Este ilogic si oricat statul roman , guvernantii s-ar stradui sa avanseze o astfel de lege CARE NU EXISTA IN MOD EXPLICIT IN ACEST SENS este o utopie . Pur si simplu ! Asa ca va rog Domnilor Specialisti in legislatia in vigoare sa va faceti temele temeinic si sa nu ii mai (cu perdon) in fund pe guvernanti ! Oricat ar fi de gatuiti acestia ptr a scoate bani de la poporul roman NU TREBUIE SA DEPASEASCA LIMITA ADMISA A BUNULUI SIMT , CHIAR DACA ROMANIA ESTE TARA UNDE SE POATE ...ABSOLUT ORICE ...DACA AI INFLUIENTA SI BANI !!!
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Sep. 2012
dOAMNA tEODORA mUNTEANU NU A INTELES CA IN ACEST CAZ ESTE VORBA DOAR DE O PERSOANA FIZICA ....NIMIC MAI MULT ...CARE NU ESTE IN ASOCIERE CU O PERSOANA JURIDICA ROMANA .... DUMNEAVOASTRA NU FACETI ALTCEVA DECAT SA DEZINFORMATI ...SAU SA INFORMATI INTR-UN MOD ERONAT ..DAND DOVADA CA NU SUNTETI CAPABILA SA INTERPRETATI IN MOD CORECT LEGEA , NICIDECUM SPIRITUL EI .
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Iun. 2015
Iar Dvs., domnule, daca nu stiti ce inseamna persoana fizica autorizata, ar fi mai bine sa va abtineti de la comentarii !!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x