Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA si drepturi de autor

Pentru o persoana care obtine venituri din drepturi de autor si este si salariata avand un salariu lunar brut de 675 lei, ce contributii trebuie sa plateasca? Dar pentru o PFA care obtine venituri din activitati independente si care este si salariata cu venit lunar brut de 1040 lei?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 04 Mar. 2013
Buna ziua , Potrivit Codului fiscal, plata impozitului datorat pentru veniturile obtinute din activitati independente este obligatorie. In cazul veniturilor impozabile realizate de persoanele care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit (art. 257 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 95/2006), daca sunt singurele venituri asupra carora se calculeaza contributia, atunci contributia la asigurarile sociale de sanatate nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara. Acesta constituie un plafon minim pentru calcularea contributiei la asigurarile sociale de sanatate, daca veniturile la nivel de luna sunt inferioare nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x