Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA cu contract de munca - sanatate

Buna ziua,

Un PFA platitor impozit pe norma de venit, cu contract de munca pe alta societate, are obligatii de plata la sanatate?
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal Pfa

2 raspunsuri


la 28 Sep. 2012
Aveti obligatia platii impozitului pe venit, sanatate 5.5%.Nu datorati CAS (contributie pensii- fiind salariat) si somaj.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Sep. 2012
Stimată utilizatoare, Contractul de muncă generează un venit din salariu. Angajatorul are obligaţia reţinerii şi plăţii contribuţiilor salariaţilor şi angajatorului. Pentru venitul realizat ca PFA (impozitat chiar şi pe norme de venit) avem obligaţia plăţii impozitului (în funcţie de normă) şi a fondului de sănătate (chiar dacă mai suntem şi angajaţi în altă parte). Baza de calcul la contribuţia la fondul de sănătate anula este "valoarea anuală a normei de venit--cf. Art. 296/22 a Codului Fiscal şi a Normelor de aplicare-- raportată la 12 luni. Termenele de plată la fondul de sănătate sunt ca şi la impozitul pe venit, anticipat, în patru rate trimestriale egale. Din luna iulie a acestui an controlul şi colectarea fondului de sănătate este preluată de ANAF, aşa că după declaraţia de impozit automat ne debitează şi cu acestă contribuţie. Însă, dacă suntem angajaţi cu contract de muncă la altă firmă, nu datorăm contribuţie la fondul de pensii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x