Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Persoana fizica independenta

Va rog sa imi spuneti daca o persoana fizica independenta trebuie sa se inregistreze la Registrul Comertului si ce contributii trebuie sa plateasca, daca are voie sa angajeze salariat.


Multumesc
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 25 Mai. 2013
Daca se va realiza venituri din profesii liberale atunci nu este nevoie de inregistrarea la ONRC Sunt considerate venituri din profesii libere veniturile din prestari servicii cu caracter profesional, desfasurate in mod individul sau in diverse forme de asociere, in domeniile stiintific, literar, artistic, educativ, de catre: medici, avocati, notari publici, executori judecatoresti,experti tehnici si contabili, contabili autorizati,auditori financiari, arhitecti precum si alte persoane fizice cu profesii reglementate prin legi speciale. PFI poate angaja. Contributiile pe care trebuie sa le plateasca ar fi CAS 31,3%*708 (daca nu are si calitatea de angajat), sanatate 5,5% din venitul net Pe langa aceste contributii va platii si 16% impozit din venitul net realizat. Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x