Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

pensionar salariat cu norma intreaga

Buna seara! Va rog sa ma ajutati sivpe mine cu urmatoarea problema...un angajat al unui SRL indeplineste conditiile de pensionare( are varsta de 53 de ani si o vechime in munca de 33 de ani), care sunt conditiile ca acesta sa se pensioneze dar in acelasi timp sa ramana in continuare salariat la firma? Poate avea CIM pe durata nedeterminata cu norma intreaga? Angajatorul plateste toate contributiile sau doar contributia pentru somaj nu o plateste! Sper ca m-am exprimat corect, va rog mult sa ma ajutati!

1 raspuns


la 08 Apr. 2015
In cazul pensionarii la limita de varsta pentru persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare se poate inainta dosarul de pensionare. Pentru aceasta este necesara incheierea contractului actual de munca si daca firma doreste reangajarea acestuia in continuare se face un alt contract de munca cu timp partial sau normal de lucru, care poate avea durata nelimitata. In cazul pensionarii anticipate persoana nu poate cumula pensia cu salariul, iar pensionarul va trebui sa solicite suspendarea pensiei pe perioada derularii contractului de munca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x