Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Pensii facultative

Pentru deducerea contributiei din venitul realizat de angajat este obligatoriu ca plata sa fie facuta de societate sau poate plati direct angajatul? Aduce dovada platii si, pe baza ei, se deduce cheltuiala cu pensia facultativa, reducandu-se astfel baza de impozitare, respectiv impozitul datorat de salariat.

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Adaugata in   Codul fiscal Imp.venit

2 raspunsuri


la 26 Mar. 2013
Pensia pilon III se retine pe statul de salarii. Contributiile la pensiile facultative se pot plati fie de participanti, fie de angajator. Pentru salariatul dvs., contributia lunara se retine si vireaza de dvs. dumneavoastra, odata cu plata contributiilor de asigurari sociale obligatorii, in contul specificat in actul de aderare. Acesta trebuie sa va puna la dispozitie actul individual de aderare pe care l-a semnat cu administratorul fondului de pensii facultative. Nota contabila 421=4381 plata contributiei 4381=5121 . Atentie este deductibila la calculul impozitului pe venitul din salarii. Vezi art. 57, alin. 2 al Titlului III -Impozitul pe venit, Cap. III referitor la Venituri din salarii, din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Mar. 2013
Va multumesc frumos, mai ales pentru promtitudine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x