Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Oferte depuse la o asociatie de proprietari pentru lucrari de executat

Buna ziua,
Care este articolul din codul de procedura civila conform caruia, in vederea efectuarii unor lucrari de reparatii la o asociatie de proprietari sunt necesare trei oferte ?
Va multumesc !

1 raspuns


la 03 Iul. 2014
O asociatie de locatari este constituita si functioneaza conform Legii 230/2007 actualizate. Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari. Conform art. 25. ? 1 pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele: fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa; pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna; proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza; un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza; in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv. Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata. In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal. Astfel, daca se contracteaza lucrari de reparatii in baza hotararii AGA se organizeaza o licitatie privind pretul lucrarii si intocmirea unei documentatii tehnice prealabile, licitatia trebuie sa contina mai multe oferte pentru a fi validata, iar firma care oferteaza lucrarea trebuie sa fie autorizata in acest sens, iar la final trebuie intocmit un proces verbal de receptie a lucrarii, de la care decurge termenul de garantie.Doar lucrarile curente pot fi negociate direct, doar cu acordul Comitetului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x