Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Obligatii declarative in Romania pentru vanzari la distanta intr-o tara din UE

Buna seara,


Firma noastra a depasit plafonul vanzari la distanta in Germania iar din luna mai 2015 ne-am inregistrat in scopuri de TVA si in aceasta tara.
Va rog sa-mi spuneti cum se declara aceste vanzari la distanta in declaratiile 300 si 390 in Romania si daca se includ aceste sume in D300 la livrari scutite.
De asemenea v-as ruga sa ma ajutati si cu o monografie contabila aplicabila in aceasta situatie.

Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 25 Mai. 2015
Inregistrarea ca platitor de tva in alta tara din comunitate presupune colectarea taxei in tara respectiva. Din punct de vedere declarativ in tara aveti inregistrata livrarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Mai. 2015
Buna ziua, Revin cu intrebarile, pentru ca nu am inteles raspunsul dvs. Cum se inregistreaza vanzarile la distanta in D300 si D390, daca se includ aceste vanzari la distanta la livrari scutite in D300. De asemenea, va rog o monografie aplicabila pentru livrari la distanta. Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Mai. 2015
Operatiunile de livrare intracomunitara sunt scutite de taxa in Romania, respectand prevederile Codului fiscal pentru acest tip de operatiune, altfel de aplica cota de tva. Declararea acestora in formularele 300 si 390 are loc in functie de incadrarea aplicata. Din punct de vedere contabil inregistrarea este ca o livrare de marfa sau servicii indiferent ca este locala sau la distanta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x