Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Modificare impozit venit/profit

Buna ziua,

Speta este urmatoarea:
Societatea, in primul trimestru al anului fiscal 2013 (februarie-martie), a calculat impozit pe venitul microintreprinderilor, conform legislatiei. In luna iunie 2013, a realizat (si urmeaza sa realizeze in continuare), exclusiv venituri din consultanta tehnica in constructii.
Intrebare: Societatea va trece in trimestrul II 2013 la sistemul impozit pe profit, conform precizarilor din Normele Metodologice de aplicare a Codului Fiscal, si anume Norme punctul 7 la art. 112.2, sau va trece la acest sistem de impunere in anul 2014, conform art. 112.2 punctul 5 din Codul fiscal?
In cazul in care se trece la sistem de impunere impozit pe profit in trimestrul II 2013, cand se depune declaratie de mentiuni 010, avand in vedere ca s-a realizat venit din consultanta in luna iunie 2013?

Va multumesc.

O zi buna.

1 raspuns


la 20 Iun. 2013
Persoanele juridice române care au optat pentru acest sistem de impunere (microintreprindere) potrivit reglementarilor legale în vigoare pâna la data de 1 februarie 2013 pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x