Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

microintreprindere sau platitor de impozit pe profit?

Buna ziua, intrebarea este: Societate cu capital social mai mare de 45.000 lei, platitoare de impozit pe profit la 31.12.2016, Cifra de Afaceri 400.000 Euro, ce statut are in 2017 si ce declaratii trebuie sa depuna? (Doreste sa beneficieze de valoarea capitalului social pentru a ramane platitoare de impozit pe profit.).
Multumesc,

2 raspunsuri


la 17 Feb. 2017
Conform codului fiscal daca firma a optat pentru impozit profit cu majorare de capital pana la plafonul mentionat, aceasta ramane platitoare de impozit profit daca nu reduce valoarea capitalului social.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Feb. 2017
Multumesc pentru raspuns. Putem nuanta putin? Conform OUG 3/2017, societatea devine de la 01.02.2017 microintreprindere deoarece are CA500.000 Euro; in acelasi timp, microintreprinderile cu capital social mai mare de 45.000 lei pot opta pentru plata impozitului pe profit, ceeace sociatatea doreste. Intrebarea este: o transform in micro si apoi inapoi in platitoare de impozit pe profit (cu declaratiile aferente) sau nu mai fac nici o declaratie si o consider in continuare platitoare de impozit pe profit, de la sine? Multumesc pentru opinia dumneavoastra.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x