Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Microintreprindere

Buna seara!

Am o societate cu cifra de afacere sub 65000 de euro, cu doi angajati, cod CAEN 4776, din 2006 inregistrat pana acum ca platitoare la impozit pe profit.
Intrebare : Pana la 1 februarie 2013 am fost sau nu microintreprindere?

1 raspuns


la 12 Mar. 2013
Avand in vedere prevederile art. 112 din Codul fiscal valabil pana la 31.01.2013, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent: a) realizeaza venituri, altele decat cele prevazute la art. 112^2 alin. (6); b) are de la 1 pana la 9 salariati inclusiv; c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 euro; d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale. O intreprindere care indeplinea criteriile putea opta intre plata impozitului pe veniturile microîntreprinderii sau impozitul pe profit. Avand in vedere ca societatea dvs. a realizat o cifra de afaceri sub 65000 de euro, si are doi angajati, este microintreprindere si platitoare de impozit pe profit (prin optiune) pana la 01.02.2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x